Skip to main content

4. 10. 2020 – Nedeľa

Viedeň 19:00 /**Stream záznam

AUREUM SAXOPHON QUARTET AT

Aureum znamená v preklade z latinčiny „zlatý, zlatá“. Zlatá je aj farba nástroja, ktorý vznikol ešte v 19. storočí. Príťažlivý mix hudby súčasnej, barokovej a samozrejme aj tej pre saxofón najtypickejšej – jazzovej, predstavia štyria špičkoví rakúski hráči.


Program

  • Johann Sebastian Bach (arr. Mordechai Rechtman)
    Taliansky koncert, BWV 971 – III. Presto

  • György Ligeti (arr. Fabio Oehrli)
    Šesť bagatel:
    I. Allegro con spirito
    III. Allegro grazioso
    IV. Presto ruvido

  • Wolfgang Amadeus Mozart (arr. Leonhard Paul)
    Adagio a Fúga KV 546

  • Ludwig van Beethoven (arr. Leonhard Paul)
    “Pathétique” –  III. Rondo

  • Traditional
    Meraner Jodler

  • Edvard Grieg (arr. Maarten Jense)
    Suita z Holbergových čias, op. 40
    I. Prelúdium, Allegro vivace
    II. Sarabanda, Andante
    V. Rigaudon, Allegro con brio

  • Astor Piazzolla (arr. Claude Voirpy)
    História tanga
    I. Bordel 1900
    II. Café 1930
    III. Nightclub 1960

  • Steven Verhelst (Tetsuya Watanabe)
    A Song For Japan

  • Philippe Geiss
    Imagiary Dances

Martina Stückler
Sopránsaxofón

sa narodila v roku 1990 v korutánskom Wolfsbergu kde ako deväťročná objavila svoju vášeň k hudbe. Ako sólistka i orchestrálna hráčka vystupovala s Viedenským komorným orchestrom, Carpe Diem Synfonieorkest, Riga Chamber Windsa a inými. Mimo uvedených býva permanentne súčasťou Viedenskej filharmonikov, Viedenských symfonikov a viedenského rozhlasového orchestra.

Johannes Weichinger
Altsaxofón

vyučuje saxofón a klarinet na špeciálnej hudobnej škole. Obdržal viacero cien na súťažiach ako Prima la Musica a zúčastňuje sa ako sólista vo viacerých orchestroch, big bandoch. Nahral množstvo CD, rozhlasových i televíznych nahrávok. Je aj členom skupín – Die Ranzler a Die MusikKanten.

Viola Jank
Tenorsaxofón

sa narodila v roku 1996 v Dolnom Rakúsku. Ako osemročná začala hrať na klavíri, ako desaťročná na saxofóne. Viola získala viaceré ceny na súťažiach ako Prima la Musica, Allegro Vivo, Musica Juventutis a ďalších. Ako sólistka, resp. členka orchestra hrala s Tonkunstler Orchester Niederosterreich, festivalovým orchestrom Schleswig Holstein, Viedenskými symfonikmi a mnohými komornými súbormi.

Lukas Seifried
Baritónsaxofón

sa narodil v roku 1990 vo Viedni. Veľmi skoro sa dostal do kontaktu s hudbou, od desiatich rokov začal hrať na saxofóne. Hrá s rôznymi súbormi i orchestrami ako Tonkunstler Orchester Niederosterreich, Akademishen Bläserphilharmonie Wien, Wiener Orchesterverein a i. Popritom sa zaoberá hudobným výskumom ako pracovník Arnold Schonberg Centra vo Viedni.


Pošli odkaz prostredníctvom